Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

1o ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΛΛΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ κ.ΚΟΥΣΚΟΥΤΗ (Α΄ ΜΕΡΟΣ) & κ.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Την Κυριακή 16/1 έλαβε τέλος το πολύ όμορφο διήμερο του 1ου Ιστορικού Ράλλυ Τρίπολης που πραγματοποιήθηκε από τον Αργολικό Σύλλογο Οχημάτων Εποχής (ΑΡΣΟΕ) και τον Δήμο Τρίπολης, με το οποίο και άνοιξε η αγωνιστική αυλαία της λέσχης μας για το 2022.

Τα αυτοκίνητα συγκεντρώθηκαν στο Φουγάρο Art Center στο Ναύπλιο το μεσημέρι του Σαββάτου 15/1.  Αυτοκίνητα πανέμορφα, κλασσικά γεμάτα ιστορία ξεχύθηκαν στους δρόμους και μέσα από γραφικές διαδρομές, στις οποίες έδωσαν μάχη με το χρόνο σε τέσσερις δοκιμασίες ακριβείας, κατευθύνθηκαν στην Τρίπολη. Εκεί τερμάτισαν στην πλατεία Άρεως μέσα σε μία φαντασμαγορική βραδιά που είχε οργανώσει άψογα ο Δήμος Τρίπολης. Τα αυτοκίνητα πάνω στην πλατεία κάτω από τον ολοφώτιστο από τα πολλά πυροτεχνήματα ουρανό, έγιναν πόλος έλξης και θαυμασμού για κάθε επισκέπτη που από κοντά μπορούσε να δει τα αυτοκίνητα αυτά κοσμήματα, τα οποία είναι κομμάτι της εθνικής μνήμης και του ενεργού πολιτισμού μας. Μαθαίνοντας την ιστορία τους γοητεύονταν από την ομορφιά τους. Μεγάλη άλλωστε η συμμετοχή οχημάτων στις κατηγορίες E, F, G, οι οποίες τείνουν να γίνουν σπάνιο θέαμα σε τέτοιες εκδηλώσεις.

Την Κυριακή έγινε η εκκίνηση της δεύτερης μέρας όπου τα αυτοκίνητα κατευθύνθηκαν σε διαδρομές γεμάτες έλατα και τοπία βγαλμένα από καμβά ζωγραφικής, στις οποίες τα πληρώματα εκτέλεσαν με επιτυχία άλλες τέσσερις δοκιμασίες ακριβείας. Την εκκίνηση της δεύτερης μέρας έδωσε ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Τζιούμης Κώστας, ο οποίος εκτός από το παρών που έδωσε όλο το διήμερο στην πλατεία Άρεως μαζί με το επιτελείο του, πήρε μέρος και ως συνοδηγός του εμπνευστή του αγώνα και υπεύθυνου μηχανοκίνητου αθλητισμού του Δήμου, κ. Κοττή Βασίλειου με μία πανέμορφη BMW 2002. Ο τερματισμός πραγματοποιήθηκε και πάλι στην πλατεία Άρεως, όπου τα πληρώματα είχαν το χρόνο να χαλαρώσουν και εν συνεχεία να κατευθυνθούν στο εστιατόριο Όαση, όπου δόθηκε γεύμα, έγινε απονομή στους νικητές και δόθηκαν αναμνηστικά σε όλους τους συμμετέχοντες μέσα σε ένα χαρούμενο, φιλικό και γεμάτο χαμόγελα περιβάλλον με την τήρηση πάντα των μέτρων κατά του Covid.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Τρίπολης για την τιμή που μας έκανε και την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν αναθέτωντάς μας από πέρυσι την διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης. Χωρίς δε την υποστήριξη των χορηγών μας θα ήταν αδύνατο να πετύχουμε τόσες πολλές παροχές. Τους ευχαριστούμε και τους παραθέτουμε: Ι. ΚΤΕΟ ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ, INTER CARS, MASTER FIREWORKS & BALLOONS και ΠΑΡΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΙΚΕ.

Ευχαριστούμε πολύ τις φίλες λέσχες ΦΙΛΠΑ, ΕΛΙΑ, ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ, ΑΛΑΚορινθίας και ΣΙΣΑ για τις συμμετοχές τους και όλους τους νέους συμμετέχοντες που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην κάλυψη της εκδήλωσής μας από τους τέσσερις τροχούς και στη συμμετοχή του κ. Χατζηπαναγιώτου Στράτη (Στρατισίνο) στον αγώνα μας.

Μεγάλη μας τιμή εκτός από την παρουσία προέδρων λεσχών ανάμεσα στους συμμετέχοντές μας (κ. Φωτεινόπουλο, κ. Τζελέπη, κ. Καράμπελα) και η συμμετοχή της ΕΡΤ ΕΡΑ ΣΠΟΡ του κου Βένιου Αλέξανδρου και κου Αρωνίτη Τάσου. Πολύ ιδιαίτερη για εμάς η στιγμή που ο κ. Αρωνίτης παρέδωσε δημιουργίες του δικού του φωτογραφικού φακού στους προέδρους των συμμετεχόντων λεσχών και στον κ. Χατζηπαναγιώτου Σ..

Ακόμα ένα μεγάλο ευχαριστώ στους κριτές μας οι οποίοι έδειξαν μεγάλη υπομονή και αντοχή μέσα στο κρύο και στα βουνά.

Υπόσχεση όλων των συντελεστών από όλες τις πλευρές ότι το Ιστορικό Ράλλυ Τρίπολης ήρθε για να μείνει και να γίνει θεσμός για τη λέσχη μας. Ευχαριστούμε πολύ και ραντεβού στην επόμενη εκδήλωσή μας.

ΔΣ ΑΡΣΟΕ

 

Παρατίθενται φωτογραφίες από τον φωτογραφικό φακό των κ. Κουσκούτη (4Τροχοί) και κ. Οικονόμου:

 
























































































------------------------------------------------------------------------------------------------------





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου